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アイテム
日本における西洋の食文化導入の歴史
https://oiu.repo.nii.ac.jp/records/275
https://oiu.repo.nii.ac.jp/records/27532f37193-1226-4e35-a82c-d4c174f5d7e6
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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18-1-089 (1.1 MB)
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Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2004-10-31 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 日本における西洋の食文化導入の歴史 | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 食文化、洋食、西洋料理 | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
記事種別(日) | ||||||
値 | 論文 | |||||
記事種別(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Article | |||||
その他の言語 | ||||||
言語 | History of the Introduction of Western Food Culture into Japan | |||||
論文名よみ | ||||||
その他のタイトル | ニホン ニ オケル セイヨウ ノ ショクブンカ ドウニュウ ノ レキシ | |||||
著者名(日) |
南, 直人
× 南, 直人 |
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著者名よみ |
ミナミ, ナオト
× ミナミ, ナオト |
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著者名(英) |
Minami, Naoto
× Minami, Naoto |
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抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | The purpose of this paper is to survey the history of western food culture in Japan. The process of introduction is divided into three stages. This paper deals with the first two stages, i.e. the period from the mid-16th century to the mid-17th century and the period from the 1850's to the 1930's. Especially it focuses on the latter: from the last days of Tokugawa-Shogunate to the beginning of the Showa era. In conclusion we can point out that western food culture was transformed and adapted to Japanese food culture, and the new style of Japanized western dishes (so-called "Youshoku") was created and spread among the middle classes in the urban centers of modern Japan. |
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雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN10110523 | |||||
書誌情報 |
国際研究論叢 : 大阪国際大学紀要 en : OIU journal of international studies 巻 18, 号 1, p. 89-100, 発行日 2004-10-31 |